7 dagar

Om en vecka sitter jag på ett plan påväg till Bangkok, det känns lite sjukt. Men bra! Hihi.
Nu är jag mest nervös, speciellt eftersom jag gått o blivit förkyld. Huvudvärk, snorig näsa och sårig hals känns inte tiptop, men får hoppas på att det går över :)
.
Var hemma i Vetlanda ett par dagar och sa Hejdå till hela släkten, känns lite vemodigt eftersom ingen mår tiptopbra för tillfället. Men vafasen, ska jag skjuta upp äventyret tills alla mår bra lär jag ju aldrig komma iväg. Hade dock kännts bättre om alla mådde bra..
.
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och tvinga Linus att sluta pilla med pluggeriet och joina mig. Puss!

en månad med Lariam

Hej hopp i lingonskogen. Japp, nu är jag där igen, i Småland. Härligt att vara hemma hos mamma :)
Eller ja, det hade varit väldigt härligt om det inte varit för en riktigt dålig fylla som hållt i sig sen i fredags, i form av Lariamtabletters biverkningar. Malaria profylax - jag tror jag ger upp nu. Ge mig malaria istället då, myggas, det är nog bättre än att vara konstant snurrig, må illa och ha synrubbningar. Sover dåligt har jag också gjort sen i fredags, känns som att biverkningarna trappas upp lite.. Innan va de bara illamående och yrsel i två dagar.
.
Men vad gör man inte för att få åka iväg o leva livet "on the wild side" ett par månader? :P

kaos på många ställen.

Kaos i hjärnan, på huvudet, i kroppen, i garderoben, i packandet.
Kaos lite överallt, men fasen vad bra det kommer bli.
.
Just nu är jag lite överväldigad av allt som måste göras, heeeelt stört vad mycket jag har att pilla o greja med, men mycket är faktiskt fixat också!
.
Bankkort, vakuumpåsar till kläder och annan skit, förslutningsbara påsar till allt annat (så att alla äckeldjur inte kommer åt att) och en jädra massa annat. 
Nu ska jag bara försöka få skype i telefonaset också, får se hur det går..
.
Mycket att fixa, härliga liv!
På fredag ska jag på ett prova-på-dyk, har en liten fundering om att ta dykcert i Thailand men tänkte att de kan vara bra att testa på att innan iaf :) hihi.
.
Nu ska jag ner på stan en sväng o göra nyttigheter!
Puss och kram!

om livssituationer.

Idag är en bra dag. Jag har gjort väldigt mycket, jobbat fram till nio idag på morron. Mötte en finfin Linus jag fick mysa med en stund när jag kom hem, sen kom världens bästa Karin på besök! :D Hon kom hit redan igår, så Linus fick släppa in henne o ta hand om henne igår kväll, stackarn skulle hit o skriva tenta. Men hon fick ju träffa mig lite också, så helt fy skam va de nog inte, hehe! Satt o tjötade och planerade resan, tror det blir tiptopgrejt! :) Ser fram emot att resa såååå in i nordens mycket just nu, kan jag inte få åka imorgon? Och ta med den där Linusen?
.
Min Linus är en bra pöjk, idag klarade han teoriprovet för MC, inga problem där inte! Nu äre bara uppkörningen kvar.
.
Just ja, jag och Martina skrev klart det aaaaallra sista på uppsatsen idag också, sisådär ett par månader efter att vi slutat :P Men det känns skönt att de äntligen är gjort iaf :) När jag kom hem skulle Linus och Alexander precis tända grillen så nu har vi ätit lite korv med bröd (kaaav mä brö - för att vara exakt). Nu sitter de o asgarvar åt Torsk på Tallin, stackars mina öron! Tror nästan de kommer ramla av snart. Haha!
.
Puh, nu ska jag läsa lite guidebok och drömma mig bort. Lägga mig i sängen o ladda för jobb imorgon! Är det inte lite sjukt att det kan kännas roligt att gå till jobbet? Men, det är väl så det ska kännas antar jag. Hoppas det känns så hela livet :)
.
Och just det, bara för att få in lite mer text och koppla texten jag skrivit till rubriken också, livssituationer. Det är ganska konstigt hur livet ter sig för olika människor, att alla kan känna sig nöjda trots att livet ser så oerhört annorlunda ut. Vad är det egentligen man ska ha uträttat i livet? Och vid vilken tid ska man ha gjort detta?
Som att resa, ska man göra detta när man är ung och frisk, innan man skaffat familj och allt runtomkring liksom "ordnat sig" eller ska man göra detta medan barna är små, då de kan följa med, eller när de blivit större och kan välja själva eller ska man vänta tills man gått i pension och kan "leva livet" igen?
Finns det verkligen något rätt och fel vad gäller olika val i livet? Och vem bestämmer i så fall detta? "Tänk om..."
.
Jaja, nog med filosoferande och utsvävande frågor - nu ska jag borsta tänderna och sova!

om olika val i livet.

Just nu funderar jag över om jag
1. ska träna
2. sy den där jädra gardinen som jag köpte typ till för en månad sen
3. äta bullar
under tiden som Linus är o kör MC. Livet har sina svåra val, eller hur?
.
Andra val jag funderar över gäller vad livet har att erbjuda från och med 1 december i år. Är det läge att börja jobba då kanske? Och med vad? Ja, kanske det jag är utbildad till?
Plugga lite till?
Soc-bidrag?
.
Ja livet har sina svåra val, eller hur?
Lite olika klass på dom bara.

bullbak & läkarsökning.

"På ön Sulawesi fångade man världens längst pytonorm på 10 meter".
.
Ja men man tackar. Dit ska jag i en ån halv månad och med min vanliga klantighet lär jag ju inte direkt missa o trampa på en sån därn. Skit!
Men samtidigt, det är väl en av grejerna jag behöver vara minst orolig för nu? Jag ska ju trots allt ta mig dit också.
.
.
Det verkar ju se ganska okej ut iaf :) hehe.
.
Igår bakade jag o Linusen bullar i vår köksmaskin (som man kan göra typ allt med). Dom blev sjukt goda! :D Gjorde hälften med hallon/mandelmassa och resten med kanel/kardemumma. Så nu är frysen full av gooda bullar!
Sen grillade vi på kvällen, troligen sista gången för säsongen.
.
Idag ska jag klura ut om någon läkare vill köra in ett medtaget vaccin i armen på mig (haha) och läsa av ett tuberkulintest. Har tagit de andra i Bodafors hos Linus mamma så de har ju köpt hem de vaccinen jag behöver. O rabiesvaccin blir man väl kanske inte av med på en eftermiddag. :P O eftersom det måste gå en tid mellan alla sprutor så blir den sista dagen innan flyget går. Bra där med planeringen tycker jag! Haha.
Och ja, ni kanske inte förstår så mycket o de behöver ni inte göra heller. Men jag vill iaf ta den sista rabiessprutan i Linkan för smidighetens skull. Tror jag kommer yra runt som en idiot dagen innan avfärd i vilket fall. :P
.
Nu blire frukost!
Puss och kram skumbanan!

klappat och klart!

Nu jädrar händer det grejer!
Kilroy har skapat en faktura, likaså Volontärresor. Ja, det bertyder att allt är BOKAT! :D
.
En månad i Thailand/Malaysia/Singapore, en ån halv månad i Indonesien samt en halv månad i Vietnam. Härliga tider :)
Just nu är jag bara fylld av förväntan och glädje! Fy fan vad roligt det här ska bli! :D
.
Idag ska jag baka bullar. Försökte göra det idag på morgonen, men ja. Smöret var tydligen för gammalt så det blev bara massa läbbiga fettklumpar överallt i degvätskan som inte ville blandas ut. Nu är nytt smör inköpt så det blir snart bullar!
Men först bakad potatis med skinkröra, mumsfillibabba!
.
Ha en fin dag hörrni, jag ska fortsätta le tills örona ramlar av :)

hemlighetsmakeri

Rubriken gäller inte så länge till, jag tänkte alltså berätta om mina planer för hösten. Hoho!
.
I September bär de av mot Bangkok med vidare resa söderut mot Singapore. Därifrån kommer jag i slutet av september flyga mot Manado, Indonesien, där jag kommer Volontärjobba i 4 veckor på ett Wildlife Rescue Center där skadade vilda djur tas om hand tills de kan släppas ut i det fria igen. Alla möjliga sorters djur finns här (dock inte älgar, synd. men jag får försöka klara mig ändån), bland annat apor och javaleoparder. Tror att det kommer bli mycket hårt arbete men samtidigt sjukt kul. Och Indonesiens natur har jag hört ska vara något utöver det vanliga, speciellt om man har dykcert - ett av världens finaste vatten att dyka i. Så, kanske det blir ett dykcert också? :P
.
Efter Indonesien verkar det bli färd mot Vietnam där jag ska samåka lite grann med Karin och Adam. Tiden är beräknad till ungefär en månad, med början i Ho Chi Minh upp längs kusten mot Hanoi. När jag sedan anlänt i Hanoi blir det flyg över till Bangkok och ett par veckors tid i denna trakten tills det är dags att fara hemåt Sverige igen i mitten på december.
.
Men, är det inte lite puckat att fara iväg på äventyr direkt efter examen och då jag inte jobbat mer än på sommaren, någonsin? Eh, jo. Det klart det är! Men vad fasen. Ska jag bara gå hemma och vänta på att något jobb ska dyka upp eller ska jag leva livet och uppfylla mina drömmar medan jag kan? Jobb kan jag ju faktiskt söka vart jag än befinner mig.
Ja, ni förstår kanske varför jag valt som jag gjort.
.
.
Nu återstår bara att boka alla flygbiljetter och det görs någon gång i helgen :) hihi!
.
Puss och kram, skumbanan!

ja men dåså!

Nu äre bara 7 vaccinationssprutor kvar och en Malariakur förstås.
.
Snart är ena delen av resan bokad, 1 månad i Indonesien. Pirr i magen! :)
Vad som händer innan och efter är väl inte helt klart ännu, men det rer sig helt enkelt :) hihi.
.
.
Och jag lovar, det kommer bli mer reseblogg senare. Just nu är det mest bara mycket att stå i, en jädra massa planerande! 
Och biljetter måste bokas - snarast.
.
Nu ska jag gå och vara snäll en stund. :)

RSS 2.0