julklappstider

Stånk och stök & trängsel på stan.
Julklappstider. En herrans massa slöseri med pengar. Jag köper inga julklappar, (mest för att jag inte har några pengar, men ändå). Det är faktiskt himla onödigt. Oftast köper vi ju det vi behöver ändå när vi behöver det? När någon frågar vad jag önskar mig i julklapp, hur tusan ska jag komma på det? Allt jag behöver har jag ju (precis som alla äldre brukar säga, men det är faktiskt sant). Jag kan iofs säkert komma på massor av saker men allt är ju materiellt, och är det något jag lärt mig under min resa är det att materiella saker inte kan köpa lycka. Upplevelser däremot, där har ni något att hänga i julgranen, eller lägga under den.


Men det finns faktiskt en sak jag skulle vilja köpa som julklapp, barn tillexempel. Japp, köpa barn. Låter kanske lite brutalt tycker ni, men så brutalt är det inte. Fadderbarn menar jag ju såklart! Eller skänka pengar, alternativt ge bort en get.


- Ge bort en get?


Joho, ni förstår, första gången jag såg denna reklam tänkte jag vad i...? En get? Jag behöver ingen get? Men efter att ha gått in på ActionAids hemsida förstod jag. Det finns ju faktiskt massvis med människor i världen som faktiskt behöver den där geten. Köp en till dom!


Jodå, det var nog allt för idag. På torsdag tar jag ledigt från jobbletandet och far hemåt med min sötnos för att fira jul, men först lite jobb och möten!
Nerverna, håll er i styr nu! Det löser sig vettni.

Puss och kram!

Sverigetid

NU har jetlagen lagt sig och jag har gått in i vintertrötthet. Somnade igår i Linus knä flertalet ggr efter halv nio.. Hamnade i säng före tio iaf, vaknade när Linus gick upp i morse runt sju men somnade om o vakna före nio. Nu är jag fortfarande stört trött, varför blir jag inte pigg??? Tror jag hellre går tillbaka till mina konstiga tider ja hade innan, somna nio vakna sex.
.
Oh well, sitter o drömmer mig bort. Ganska lätt att drömma sig bort till framtiden när allt känns lite småjobbigt nu. Tittar på utbildningar, volontärarbeten, festivaler. Och vet ni vad jag ser?? Bruce Springsteen ska spela på Roskilde nästa år! :D:D:D Hmm, vi får väl se vad som händer :)
.
Nu kom Linusen hem så jag ska vara lite social!
.
Och just det, vår gran fick lyse igår!!! :D

Vinterväder

Kallt och mysigt. Ja, kallt är faktiskt mysigt!
.
Har fått som vana att vakna mellan fem och halv sju om mornarna, rätt skönt även om jag är supertrött vid åtta varje kväll som följd.. Idag gick jag iväg till simhallen vid halv åtta, simmade 1000 meter bland alla pensionärer och satte mig sedan en stund i bastun. Riktigt skönt! Benen var rätt möra när jag kom hem, huvet likaså. Men nu har jag druckit kaffe och fikat samt pratat med min mysiga man ♥
Det är rätt sjukt, inser nu hur mycket jag saknat hemma.
.
Igår eftermiddag när Linus åkt till skolan för att ha labb gick jag iväg till Handelsbanken och hälsade på Therese en sväng sen vidare mot Arbetsförmedlingen. Gud vilken ångestkänsla jag fick därinne.. Skrev in mig men sen när jag väntade på mitt privata samtal med en handläggare hade alla försvunnit, stod där och väntade ett tag men pallade tillslut inte mer, hade tvättid också som jag var tvungen att gå hem till så får pallra mig dit idag igen...
.
Såg lite snö på marken idag, underbara vinterväder

Vinterkläder

Välkommen till ett inlägg fyllt av moral. Jag är lite bitter. Eller inte bitter men ja, lite arg på vart världen är påväg.
.
Nu när jag vart borta har fått en jädrans massa post, bland annat H&Ms vinterkatalog. Satt o kikade igenom den och drömde om alla stickade kläder, jag ÄLSKAR stickat. Men när jag tittar lite närmare, på vad de faktiskt är gjorda av, blir jag minst sagt lite förbannad.
.
De rena fina ämnena JAG tycker att stickade kläder ska vara gjorda av, bomull och ull, blandas upp med syntetmaterial. Ren skit i form av akryl, polyester, polyamid... Varför??
.
Går nu in på Wikipedia (all kärlek till denna sajt), söker litegrann, för jag vill veta vad det där akrylet faktiskt är. Textilfibrer ger mig ganska mycket information, och vad är det jag finner? Kläder gjorda av plast och olja.. MORR. Vore det inte mycket snällare mot världen om vi konsumerade naturvänliga varor istället?
.
En liten tankeställare bara.

SVERIGE

Nu gott folk är jag på hemmaplan igen. I torsdags natt landade jag på Arlanda och underbara Valle mötte upp mig där!! :) Åkte mot donken och åt lite innan vi åkte hem till henne och Affe där vi satt o tjöta halva natten.. Svårt att sova även att jag dygnat :P
.
Underbara dagar i Stockholm med promenader längs vattnet, kanelbulle- och lussekattsbakning, filmtittande och fotostunder. Underbara vän! ♥
.
Åkte igår eftermiddag mot Linköping, där möttes jag av min älskade Linus på stationen! Herregud, kan knappt fatta att jag varit iväg 3 månader.. Konstigt! Och nu sitter jag här i våran lägenhet och har börjat julpynta. Tittat igenom bilderna från resan idag, det är rätt sjukt att jag hunnit med så mycket.
.
Men ja, igår var jag trött och snurrig, höll på att somna redan vid sju.. Men då plingade det på dörrn! Där stod jag i bara morgonrocken och in kliver ett helt gäng underbara brudar! Therese, Natta, Anna, Karin och Sophia och senare även Madde. De kom med fika, underbara leenden och kramar! Jösses vad fina vänner jag har!! :D DD
.
.
.
.
.
Hej svejs!

RSS 2.0