fredagsfeeling.




fräs.

Dum dag.
.
Ikväll ska jag o Linus iaf på fjällvandrings-föreläsning! Mys :) O sen ska jag iväg på förfest utan att förfesta. Deja, nya upplevelser!

hockey och gnabb.

Linus: Färjestadare, Jag: inbiten Brynäsare. Ja, ett av våra lag kommer ju hamna i final.... Ikväll visas matchen i tv4 Sport, må bästa lag vinna (dvs Brynäs dårå). :)

sommarsysslor.

Packa ned hela livet i lådor, flytta, flyttstäda, uppackning, semester och nu också: SOMMARJOBB. Gött! Efter mitt vikariepass för ett par dagar sen insåg jag att jag inte är redo att släppa Linköping ännu, får bli en skön avvänjning i sommar med jobb här och flyttkaos i Uppsalatrakterna.
Åh, det här kommer bli bra!
.

om-nom-nom.

Nybakade frullefrallor till middag.
Mums!

ett år sedan.

För ett år sen såg jag ut så här. Barret växer fort! :)

arbetsskador.

När jag blundar ser jag löpsedlar som lyser, tidningsställ som dansar och kaffekoppar med vingar.
Jag tror jag borde tagit lite lunchrast idag. Tar igen den imorgon.
Nu kör vi igen! Planeringsdags!

klimatkompensation.

Hur funkar det egentligen? Hittade en sida där man kan beräkna hur mycket man borde klimatkompensera beroende på bilkörning, hur mycket bilen drar och hur långt man kört, här kan man beräkna. Kanske vore något?
NU ska jag vara bakfull o titta på the Voice, missades ju igår kväll när jag va hos Karin o sen hamnade på Flamman :) Är ju mina favoriter kvar i the Voice, jag o Linus fick igenom vårt "Dreamteam"! Inte ofta det händer! :)

nostalgiserar.

Finns det ens ett ord som heter så? Upplev nostalgiska minnen. Ja det är precis vad jag gör just nu, sitter på cafét i Ryd o fikar. Mumma! Behövde lite kaffepaus nu, ändå jobbat sen 8 igår morse :P Får se hur pigg jag är ikväll när det är Flamman-fredags premiär! :) Jag gör ju lite nytta iaf, ska göra två besök till sen hem o ringa samtal, maaassa saaamtal. Hoppas bara det går att få tag i några fler idag! :) Ha en bra dag!

frihet.

"Frihet under ansvar". Så heter det på mitt jobb. Helt underbart! :) Som idag, jag jobbar på under dagen, sen åker jag till mitt gamla sommarjobb över natten o sen jobbar jag vidare imorgon. Att ha tid man själv styr över, flex fast bättre.
Och att ingen annan än jag styr över planeringen känns också ganska så jävla underbart :) Idag ska jag fortsätta planeringen vi började på i tisdags, dags att ringa runt o härja lite så att jag får min vilja igenom ;)
.
Dags att fortsätta!
.

egostyle.





Fotade lite med Valle när jag kom hem från Asien, ett tag sen nu men.. bättre sent än aldrig! :)

.

Att låta minnen vara minnen.
En otroligt skön känsla. Att det som var, det var bra men nu, nu behöver jag det inte. Att välja sin väg och hålla sig till den ♥

överraskningar & äventyr.

Nu är jag hemkommen från äventyret i Stockholmstrakterna. Allt har gått bra o ny energi är inkasserad :) Även fått besked om skatteåterbäring och lön - ser mycket lovande ut! :):) Åh, härliga överraskningar!
.
Ikväll ska jag till världens bästa Karin som återfunnit sin plats i Linkan!
.
Nu blire blåbärssoppa o slapp, sovit dåligt inatt o fick pollenchock i morse = kroppen är död. Soff-hängs-återhämtning ♥

uppladdning.

Hemkommen från Jympapass på Friskis&Svettis i Tannefors, Medel/Styrka pass. Ojojoooj, det var så kul! Och jobbigt.. Förvånar mig inte om jag får använda rulltekniken för att ta mig ur sängen imorn... Bena är inte riktigt vana vid den här behandlingen!
Tur att veckan börjar med fikabuffé i dagarna två i Sigtuna med jobbet. Härligt att träffa alla igen o höra hur det har gått! :)

supersöndag.

Igår kväll tog jag och Linus oss till Aioli Tapas Bar, underbart god mat och gott vin! :) Sjukt härlig kväll, och vi hade tur när vi kom dit också. Kö till bordsplatser, men vi knep våra efter bara några minuter i kön. Under tiden vi satt där fick åtminstone 12 lämna, pga platsbrist. Maten var underbar, som sagt. Och snabbt gick det att få den också (kändes det som). Och mätta blev vi.. Rullade hem och somnade gott :P

Idag är en bra dag, en supersöndag. Energinivån är väl inte helt på topp än, men skönt att sitta o mysa ner sig i fåtöljen med en bok jag köpte igår, Svinhugg av Marianne Cederwall. Riktigt skön må-bra-bok som får mig att längta som en tok efter sommarvärme och cykelsemster på Gotland.. Vi får väl se!
.
Raggmunk står på schemat, träning också kanske? Sen packa lite för imorgon åker jag upp till Sigtuna för konferans med mina kollegor. Ska bli riktigt kul att höra hur alla haft det nu under de sex (!) veckorna vi jobbat. Helt stört vad tiden går fort! Ska också bli skönt att kunna räta ut lite frågetecken om hur vi ska jobba framöver :)
.
Ha en bra dag gott folk! Och just ja! Idag kommer Karin till Linkan!! :D
orosgny över att inte vara med.

vårfint

Efter promenad i vårluften, bokinköp och apoteksbesök är jag nu redo att möta världen. Pollenbekämpningen är igång, och när jag ändå håller på kan jag ju alltid dubbelkolla att medicinen fungerar genom att ta in pollen i lägenheten samtidigt som jag får in lite vår. Bakom koppen med Chailatte hittar ni nyinköpta pärlhyacinter (får se hur länge de överlever).
Dags att mumsa kaka och öppna boken!


Stilla havsområdet, Central- och Sydamerika.

När jag tycker att livet är tråkigt drömmer jag mig bort. Tänk om det vore lika enkelt att ta sig dit också. ♥
Tacka vet jag Lonely Planet, massor av inspiration, fakta och bilder!

förändring. förbättring.

Det känns konstigt att inte ha något att göra. Från att ha pluggat heltid i tre år, med massor av måste hela tiden, alltid något som skulle göras även på helger, till att vara ute och se världen i tre månader, inga måsten alls bara fridfullhet och äventyrslystnad, till att nu sitta här. Heltidsjobb under vardagarna och på helgerna vara ledig. Ledig. Hade nog varit otroligt mysigt om jag kännt andra som också arbetade heltid och var lediga på helgerna. Nu är verkligheten en annan, uppsatsskrivande och tentaplugg. Och vad gör jag? Jag sitter här i min fåtölj och är rastlös. Känner inte igen känslan, alls.
Något måste hända. NU!

nyhetsmorgon

För en gångs skull är det något intressant på nyhetsmorgon, de pratar om tatueringar och hur kulturen förändrats från att ha varit en subkultur till att idag vara mer allmänt accepterat. Jag kan inte annat än att hålla med! Både på gott och ont. Jag har otroligt svårt för tatueringar på underarmarna på unga människor, förstår dom inte hur svårt det kan vara att skaffa jobb med dem där, så synliga? Även om tatueringskulturen blivit mer accepterad så är det ju verkligen inte alla som tycker att det är ok att ens anställda har synliga tatueringar, speciellt inte i arbeten där man möter mycket människor.
Åh, idioter (kan jag tänka för mig själv ibland). Tänk efter snälla ni, det är faktiskt bra att kunna dölja när man vill också. :)

Resten av dagen är jag bara ledig. LEDIG.
Fika på stan kanske?

en vild natt

Tjolahopp.
Den här natten var minst sagt lustig. Drömt om en kattmamma sommlyckades få tre kullar med ungar under drömmens gång, svunna tider, minnen och drömmar. Med människor jag inte sett till på länge, länge men som jag kanske saknar? Verkade så i drömmen iaf, men vem vet. Man ska inte umgås med folk som tär på en själv, som bara tar och bryter ned utan att ge. Där får de vara nog! Eller folk som är otydliga, tvetydliga eller något annat förvirrande. Sånt kan jag också vara utan.
Igår kom jag förresten på varför jag vart trött o hängig ett tag... POLLENSÄSONGEN är här. Kli i ögona, rinnande snok och en slö kropp.
Nu ska jag tålmodigt vänta på 200kg levernans från Schenker. Kulkul. :)

drömmer mig bort....



ÅH! Jag vill bara spara vartenda öre jag äger och ska få o ge mig iväg.
Helst igår!

skitdag.

Jag har svårt med det här att inte låta dåliga saker påverka mig. Nu har jag två dåliga dagar i rad, och denna började med ett uselt butiksbesök. Morr och fräs.
Resten av dagen kör jag administrativt, så lite människokontakt som möjligt för att motverka att mitt dåliga humör smittar av sig.
Skitdag. Hur kan det vara så svårt att sluta upp med att se det negativa i händelser hela tiden?

Processen har börjat men inte tagit form.

ett uns av...

oro.
Förlängningen blev inte som jag trodde. Nu vet jag INGENTING. Inte ens vad jag vill göra.
Blä. Kort sagt. FAN.

njuter av dagen.

Hej hopp och god förmiddag!
Idag ska jag bara njuta av dagen till fullo. Herrejösses vad skönt det känns när bitar faller på plats och stenar sjunker. Allting löser sig :)

känner suget

I fredags hände något väldigt suspekt.. Jag blev SUGEN på att träna. Att TRÄNA. Vad hände där? Jag som inte tränat på ett år blev helt plötsligt sugen på att träna.
Men hur kul är det inte? Att känna suget. Tror det kan bero något på vårvädret :)
.
Gav mig iaf ut i morse, efter att ha startat upp tvätteriet o överlåtit det sista åt Linus, till Campushallen. Som jag ojjade mig över i föregående inlägg så var ju stället stängt, trots att det satt en grabb i receptionen. Morr. Träningsabstinens!!
.
Arg som ett bi for jag tillbaka hem, morrade o muttrade. Men efter lite mat hakade jag på Linus till Friskis & Svettis i Tannefors, vilket härligt ställe alltså! DÄR ska jag fortsätta träna. Underbara maskiner, otroligt härligt med blandade människor och lagom bra musik :)
.
Nu är jag färdigtränad och sitter o sippar på en piggelin-smoothie. Om-nom-nom!


Enjoy!
NU myskväll och uppladdning inför 3 intensiva dagar i Katrineholmstrakten!

med framtiden i sikte.

Nu när allt kring lägenheten är klart har min hjärna börjat spinna. INREDNING!!!!!!
Visserligen inte ren inredning som i pryttlar och gardiner, utan mer: hur stort växthus går det få in på balkongen? Hur många grytor får det plats i skåpen? Hur mycket bakutrustning går det ha? Ja. Och en kaffemaskin såklart. Inte en såndärn onödig jävla pryttel maskin där man måste ha en plastmoppekopp till varje kopp man vill brygga (?!?!) utan en RIKTIG espressomaskin med mjölkskummare ♥
Men lite bilder kan jag ju fortsätta drömma, hur mycket pengar kan man hoppas på att hitta på gatan egentligen?

Denna underbara espressomaskin SKA någon gång finnas i mitt kök. Har trånat efter denna lääänge nu, men tio papp att lägga på en liten kaffemaskin har jag inte lyckats hitta än, så de lär ju ta ett tag innan den hamnar på bänken.. Men det är ju rätt trevligt att fortsätta drömma om den också :)

"Odlingsvitrin" från Hasselfors Garden. Passar fint på balkongen :)

Odlingsbänk på ben passar också fint på balkongen :)

Åh, det ska bli så härligt med SOMMAR och flytt. Kommer sakna Linköping som tusan, men tror de blir bra de hära :)

Och med såna här odlingsbänkar på framsidan kan man få alla grönsaker man vill ha! :)

Nu ska jag snart låta träningsförsöket ta sin andra start, åkte iväg till Campushallen vid nio i morse för att mötas av ett pucko i entrén som sa att de hade ju visserligen öppet, men inte för mig. Bara för de som ville va me på Vasaloppsspinningen. Morr. 
Denna gången kör jag Friskis & Svettis istället, hoppas på att de är lite trevligare :)

tar helg medan solen fortfarande skiner.

Bäst att passa på att njuta av det otroligt vackra vädret! Underbart!! :)
Imorn kommer mamma o Micke på besök, en tur på stan o god mat :)
Ha en fin helg hörrni!

Dublin förra våren



Chill i närheten av Bunaken, Indonesien :)

med min gitarr ska jag erövra världen.

Har nu legat på spikmattan en stund, vilken avslappning. Jag älskar spikmattan, tyckte den var jävligt överskattad när den först kom och ALLA skaffade en, men nu på senare år när hypen är borta vågade jag testa den och nu är jag fast. Underbara lätthetskänsla i kroppen efter arbetsdagen! Inte för att mitt arbete är så värst jobbigt och segt, men ändå.
Mitt jobb är underbart på alla sätt och vis. Bra blandning av allt, härligt att möta massvis av människor samtidigt som man är självständig och styr själv över vad som ska göras.
Efter min spikmattestund med mig själv satte jag igång min spotifylista "akustisk kärlek". Titeln på listan stämmer verkligen in, att lyssna på låtar ackompanjerade av akustisk gitarr är tamejfan det bästa jag vet. Det spelar faktiskt inte så stor roll vem som sjunger eller vilket band det är som spelar, låtar blir så härligt sköna när en akustisk gura är med. Som den här:


Broder Daniel kan förresten vara ett av Sveriges absolut härligaste band genom tiderna. Det finns sjukt många bra svenska band, i många kategorier. Herregud alltså.
En vacker dag som denna ska jag ta över världen. Och rädda den från all idioti.


Det är helt stört att folk inte kan tänka längre än näsan räcker när de ser pengar. Bilderna i klippet ovan är från Indonesien, inte så väldans långt från stället där jag volontärarbetade för att försöka stoppa just det här, att utrotningshotade djur utrotas. Förstår inte människan att det inte funkar att bara ta plats utan att det kommer leda till ödesdigra förändringar? Börja med att utrota alla idiotiska människor så skulle världen bli en betydligt bättre plats.
Ingen är, och kan inte heller vara, bäst på allt. Det går inte att vara miljövän från topp till tå i alla beslut och rörelser man gör varje dag, men nästan. Och alla kan göra sitt bästa. Världen är inte bara din eller min, den är vår och vi delar den med SÅ många andra. Människan styr inte världen, alla borde bli mer försiktiga och tänka på var vi sätter våra ekologiska fotsteg, tänk på hur stor åverkan dina gärningar gör på världen.
Lite iaf? För om vi inte börjar tänka miljömedvetet spelar alla andra val inte någon roll längre, för det kommer inte finnas någon värld att spela ut valen i längre.


Upplyftande inlägg va? Det är det här jag brinner för iaf, det vet jag nu och jag känner det mer och mer för varje dag. Det är dags för förändringar!

RSS 2.0